Please update your Flash Player to view content.

Slijedom vina - naše akcije

Tražilica


VIJESTI SVIJETA U ČAŠI

Najznačajnija međunarodna izložba posvećena vinskom biznisu, okupljalište za gotovo 4.300 izlagača iz 30 zemalja i 128 tisuća profesionalnih posjetitelja (podaci iz 2017), uključujući više od 48.000 iz 141 različite zemlje (+ 8% u odnosu na prethodnu godinu); a ta je brojka uključivala 30.200 najvećih kupaca! To je Vinitaly, međunarodna izložba vina i jakih pića, zakazana još jednom na sajmu u Veroni od 15. do 18. travnja 2018. (www.vinitaly.com).

Što više, s vremenom Vinitaly je postao nešto više od pukog sajma. Od svog početka 1967. godine, Vinitaly je stvorio oko sebe sustav aktivnih poslovnih usluga tijekom cijele godine, uključujući Vinitaly International, OperaWine, Vinitaly Wine Club, VIA Vinitaly International Academy, wine2wine i International Packaging Competition. 2017. je predstavljen "5 Star Wines - The Book", prvi vodič koji je ikada kreirala izložba vina dizajniran kao poslovni alat i marketinška poluga za tvrtke, s trenutnim povratnim informacijama za 90% prisutnih proizvođača tijekom samog sajma, kao i za predstavljanje novih vina u Veroni.

Ususret 52. izdanju, Vinitaly priprema nekoliko zanimljivih noviteta. Riječ je o preimenovanju dvorane posvećene međunarodnim izlagačima - ove godine poznatoj pod nazivom International Wine Hall - kako bi se osigurao dodatni identitet za prostor koji su općenito posjećivali operatori uvijek u potrazi za novim prijedlozima. Nove inicijative na ovom području uključuju skupinu hrvatskih podruma koje je izabrala Hrvatska gospodarska komora i štand koji predstavlja Gruziju s izložbom posvećenom dugogodišnjoj tradiciji korištenja velikih amfora koje su ukopane kako bi se omogućila početna fermentacija, a potom i profinjenost bijelih i crvenih vina. Sve to se podudara s novim i starim izlagačima iz Francuske, Španjolske, Portugala, Azerbejdžana i Argentine - dok nema nedostataka vina iz SAD-a. Dodatno treba istaknuti Pisco iz Perua, japansku grupaciju koja predstavlja Sake i Compagnia dei Caraibi s karipskim jakim pićima koji dodaju egzotične okuse udaljenih zemalja.

Još jedna specijalizirana izložba u kalendaru je Vivit - Wines, Winegrowers and Terroirs, u svom 7. izdanju, ove godine s novom postavom i još većom površinom kako bi zadovoljili rastući interes za svijet zanatskih vina kao ishod individualnosti pojedinih proizvođača.

Vinitalybio, visoko je kvalificirani događaj za posjetitelje koji žele pronaći organska i biodinamična vina. Premda se područje sajma nije proširilo, ova specijalizirana izložba ipak pruža cjelovit pregled organske ponude koja sudjeluje u Vinitalyu, s još više uzoraka dostupnih za kušanje.

Kušanja će uključivati XXX Masi Seminar s 30-godišnjom tradicijom za Amarone koji obećava stvaranje povijesti. Dva kušanja posvećena "Talijanskom Rozeu" za pjenušava i mirna vina također obećavaju da će biti vrlo privlačni: prilika da se iskoristi situaciju i pokaže kako Italija ima bogatstvo u segmentu međunarodnne ponude ljubičastih, ružičastih i plavičastih vina - polje koje doživljava rastući interes potrošača i proizvođača na međunarodnim tržištima više nego ikad prije.

Kalendar također uključuje i Tasting ex ... press, tradicionalno putovanje organizirano za novinare međunarodnim publikacija.

Vinitaly-eva b2b orjentacija potvrđena je i od strane Taste & Buy, inicijative koja tvrtke povezuje s najvećim kupcima odabranim od strane delegata Veronskog sajma iz 60 zemalja širom svijeta.

Zanimljiv dodatak ponudi opskrbnih lanaca je istodobno održavanje Sol & Agrifood - međunarodne izložbe agrobiznisa (www.solagrifood.com) te Enolitech - međunarodne izložbe tehnike za vinogradare, podrumare, maslinare i proizvodnju maslinovog ulja (www.enolitech.it).

Dok se centar izložbe fokusira na poslovanje sa specijaliziranim sudionicima u opskrbnim lancima, Vinitaly nikako ne zaboravlja ljubitelje vina. Povijesni trgovi u Veroni, a od ove godine i Bardolino i Valeggio, dvije fascinantne lokacije na jezeru Garda i njegovu zaleđu bit će domaćini od 13. do 16. travnja za Vinitaly and the city (www.vinitalyandthecity.com). Bardolino i Valeggio također će biti domaćini usputnog sajma vina tijekom vikenda 20.-22. travnja.

Svi poslovni posjetioci (uvoznici vina i hrane, hoteli, restorani, barovi i ketering), koji bi željeli dobiti besplatnu poslovnu ulaznicu za Vinitaly moraju pojedinačno kontaktirati zvanično predstavništvo Veronafiere za regiju Alpe-Jadran, tako da na web stranicama predstavništva (www.mz-consulting.org) popune i pošalju zahtjev za ulaznicu. Primat ćemo samo poslovne zahtjeve i to najkasnije do 25. ožujka 2018.

Consulting & Fairs

Predstavništvo Veronafiere za region Alpe-Jadran

mr Matjaž Žigon

Grčarevec 8, 1370 Logatec, Slovenija

e-pošta: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

www.mz-consulting.org

HOTEL&GASTROTEH


Od 21. do 25. veljače 2018. godine održava se HOTEL&GASTROTEH, jubilarni 10. međunarodni sajam gastronomije, hotelsko ugostiteljske opreme, hrane, pića i gastronomskih inovacija.

Osim najznačajnijih hrvatskih tvrtki iz HoReCa sektora, na sajmu HOTEL&GASTROTEH svoje sudjelovanje potvrdili su i brojni inozemni izlagači.

Ovaj sajam izuzetna je prilika za okupljanje i povezivanje na jednom mjestu proizvođača i trgovaca hotelsko-ugostiteljske opreme, hrane i pića te distributera i ostalih čimbenika HoReCa sektora.

Brojna publika koja posjećuje HOTEL&GASTROTEH ne čini ga samo poslovnim sajmom nego i događajem namijenjen širokoj publici.

Izložbeni dio sajmova kao i svake godine prati bogat prateći program.

Posjetitelje očekuju brojne zanimljivosti:

· Hrvatski eno gastronomski turistički aduti: edukativne prezentacije i radionice te slasne degustacije za posjetitelje

· Prezentacija naučenog znanja i vještina učenika, budućih kuhara i slastičara Ugostiteljsko turističkog učilišta iz Zagreba

· CRO TOP 10 - jela će spravljati najbolji hrvatski kuhari

Na već tradicionalnom kulinarskom natjecanju CRO TOP 10 stvarat će mala kulinarska remek djela od namirnica s kojima će se upoznati neposredno prije natjecanja.

· Svakodnevno će se na izložbenom prostoru pripremati i degustirati jela iz svih hrvatskih regija (autohtoni proizvodi, eko hrana, kolači, pršut, sir, med, voće, kava i ostale delicije)

U istom terminu održava se i Zagrebački sajam Nautike. Spoj ovih komplementarnih sajmova doprinosi višoj razini poslovnosti na zadovoljstvo svih sudionika s područja nautike, gastronomije i hotelsko-ugostiteljske opreme te pridonose profiliranju ovog sajma kao središnjeg regionalnog poslovnog sajma za HoReCa sektor.

Veselimo se susretu sa Vama!

Više na: http://www.zv.hr/sajmovi-7/hotel-gastroteh-2515/2515

 

Važnost nacionalnog kulinarskog identiteta svake zemlje, a posebice turističke kao što je naša, vjerujemo, nije potrebno posebno naglašavati.

Kroz povijest naše gastronomije brojni kulturni utjecaji i narodni običaji učinili su hrvatsku gastronomiju jednom od najcjenjenijih nacionalnih kuhinja u svijetu.

Ova je knjiga posvećena posvećena hrvatskoj tradicijskoj kuhinji i biranim, prvenstveno autohtonim, hrvatskim vinima.

Cijena knjige je 200,00 kn (uključujući PDV i poštarinu)
Uplata isključivo na naš žiro račun.

Našim pretplatnicima i partnerima sudionicima u knjizi prilikom nabavke odobravamo poseban rabat.

Za nabavku 20 i više knjiga poklanjamo ovitak s apliciranom porukom naručitelja na stražnjoj strani ovitka (mora se dostaviti gotovi materijal u traženim dimenzijama)

Važnost nacionalnog kulinarskog identiteta svake zemlje, a posebice turističke kao što je naša, vjerujemo, nije potrebno posebno naglašavati.

Kroz povijest naše gastronomije brojni kulturni utjecaji i narodni običaji učinili su hrvatsku gastronomiju jednom od najcjenjenijih nacionalnih kuhinja u svijetu.

Ova je spoznaja razlog zbog kojeg su Ministarstvo turizma i Hrvatska obrtnička komora putem Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika osmislili projekt brendiranja Hrvatske tradicionalne kuhinje.

Pod imenom: "Hrvatska autohtona kuhinja" cilj je ovog projekta potaknuti širenje nacionalne tradicijske gastronomske ponude na ugostiteljskim menijima uz korištenje izvornih domaćih namirnica, te ponudu vrhunskih vina iz Lijepe naše.

Ovoj se hvale vrijednoj inicijativi pridružuje i redakcija ATELJEA OKUSA revije Svijet u Čaši koja svakoga tjedna na Drugom programu HR predstavlja ugostitelje i vinare koji čuvaju i njeguju našu autohtonu enološku i gastronomsku baštinu.

Hrvatska tradicijska kuhinja - uvod

25.10.2016.

Gostimir Dragić Grdobina u bijelom vinu - Robert Brkić Mladina

18.10.2016.

Almo Čatlak Žgvacet od kokoši - Vera Zima Graševina Iločki podrumi

11.10.2016.

Prezentacija broja 153 revije Svijet u čaši uz pjenušce Zagrebačke županije

27.09.2016.

Slavko Kalazić - vinar i vinogradar

20.09.2016.

Robert Braje - vinar i vinogradar

13.09.2016.

Jaskanske vinske svečanosti i Prezentacija vina Enjingi

Tomislav Radić - Prezentacija vina Enjingi

Tomislav Radić - Jaskanske vinske svečanosti

06.09.2016.

Jaskanske vinske svečanosti 2016.

30.08.2016.

Vinotel Gospoja - Franjo Toljanić - Vrbnik

23.08.2016.

Gospoja P.Z. - Franjo Toljanić - Vrbnik

Agra - Gornja Radgona - robne marke Zagrebačke županije

Agra - Gornja Radgona - pjenušci Zagrebačke županije

28.06.2016.

100 vodećih restorana - urednica prof. Karin Mimica

21.06.2016.

Restoran Zigante - Damir Modrušan

Restoran Zigante - Damir Modrušan - Juneći obrazi u teranu

14.06.2016.

Restoran Pepenero - Riblja juha

07.06.2016.

Festival graševine Kutjevo - Vlado Krauthaker

31.05.2016.

Vina Cattunar

Restoran San Rocco

24.05.2016.

Vinistra 2016 - Tomislav Radić

Malvazija

Restoran Zigante - Livade - Istarski fuži s tartufatom

17.05.2016.

Jasna Antunović Turk - s glazbenom pratnjom

Jasna Antunović Turk - bez glazbene pratnje

Restoran Marijino zvono - razgovor

Restoran Marijino zvono - recept Složenac

10.05.2016.

Ivan Enjingi - vitez hrvatskog vina - glazbena pratnja Gazde

Ivan Enjingi - vitez hrvatskog vina - bez glazbene pratnje

03.05.2016.

Restoran Rivica Njivice

Vlado Krauthaker - Graševina

26.04.2016.

Biser mora 2016 - Konoba Kopačina - Donji Humac

Ivica Perak - Graševina

12.04.2016.

Biser mora 2016 - Restoran Artichoke - Jelsa

Biser mora 2016 - Restoran Ribarska kučica - Bol

Biser mora 2016 - Restoran Antonijo - Rogoznica

05.04.2016.

Biser mora 2016 - Alma Harašić Bremec

Vina Bolfan Vinski Vrh

Bolfan Vinski Vrh - bioproizvodnja

29.03.2016.

Zlatne gorice - Dražen Jambriško - vina

Zlatne gorice - Dražen Jambriško - Biftek na husarski

22.03.2016.

In memoriam Zlatan Plenković

Vina Jarec & Kure

Restoran Stari Fijaker - Sarma

15.03.2016.

Restoran vinarija Josić

Restoran Josić - Fiš paprikaš

08.03.2016.

Graševina Goldberg - Suzana Zovko - Belje d.d.

Restoran Gračanka Kamanjo - Goran Albini Kamanjo - Teleća koljenica ispod peke

01.03.2016.

Rajnski Rizling Gaj - Robert Brkić - Mladina d.d.

Restoran Zelenjak Ventek - Branko Greblički Ventek - Hrvatska tradicijska kuhinja - Zagorski odrezak

23.02.2016.

Iločki podrumi - Kristina Lažeta

Bistro Deno - Denis Mohenski - Hrvatska tradicijska kuhinja - Plućica na kiselo

16.02.2016.

Zlatko Puntijar - Restoran Stari Puntijar - Muzej kuharica

Zlatko Puntijar - Hrvatska tradicijska kuhinja - Gulaš od divljači

09.02.2016.

Autohtona sorta Grk - Ivan Batistić Zure

Agroturizam Zure predstavlja jelo Hrvatske tradicijske kuhinje - Sušena riba na bakalar

02.02.2016.

Zlatan Plenković

Restoran Kadena predstavlja jelo Hrvatske tradicijske kuhinje - Oborita riba u škrovadi

26.01.2016.

prof. Bernard Kozina

Restoran Kapetanova kuća predstavlja jelo Hrvatske tradicijske kuhinje - Crni rižot

19.01.2016.

Uvod Plavac mali

Domo Antunović i Pavo Miličić

Restoran Sorgo predstavlja jelo Hrvatske tradicijske kuhinje - Brodet od jegulja i žaba

12.01.2016.

Uvod Hrvatska tradicijska kuhinja

Plavac mali

Restoran Galija predstavlja jelo Hrvatske tradicijske kuhinje - Dalmatinska pašticada

05.01.2016.

Iločki podrumi

Restoran Stari podrum predstavlja jelo Hrvatske tradicijske kuhinje - Čobanac

I u 2016. godini nastavlja se sudjelovanje MAM VIN-a u emisiji Drugi dio dana utorkom na Drugom programu Hrvatskog radija. Ove godine predstavljaju se jela hrvatske tradicijske kuhinje iz projekta Hrvatske obrtničke komore, a koja će biti objavljena u knjizi Atelje okusa u 2016. godini. Jela će se predstavljati kroz gostovanja ugostiteljskih objekata koji nude pomenuta jela, naravno uz vrhunska hrvatska vina.

29.12.2015.

Pjenušci za Novu godinu - Mladina i Zdjelarević

Pjenušci za Novu godinu - Peršurić, P.Z. Vrbnik i Tomac

22.12.2015.

Pjenušci Zagrebačke županije - 1 dio

Pjenušci Zagrebačke županije - 2 dio

Restoran Stari Puntijar

15.12.2015.

Pizzeria Chateau des Jardins

01.12.2015.

Blaž o TV emisiji Blaževa kuhinja

Blaž o knjizi Atelje okusa 2015 Blaževa kuhinja

Atelje okusa Blaževa kuhinja u Hotelu Esplanade

24.11.2015.

Teran - Emil Perdec

Restoran Zigante

17.11.2015.

Restoran Gračanka - Kamanjo

Hrvatski festival hrane i vina - Arena

Salon VinDel Maribor

10.11.2015.

Vina Belje

Blaževa kuhinja - recenzija Vite Andrića

Vinska klet Kurtalj - prva promocija knjige

03.11.2015.

Vina Belje

Restoran Agava

Hrvatski festival hrane i vina - Arena

27.10.2015.

Graševina Belje

Restoran Trilogija - Vino & kuhinja

20.10.2015.

Portugizac

Hotel Korana - Srakovčić

13.10.2015.

Pjenušac Mladina

Restoran Kapetanova kuća

06.10.2015.

Pinot crni

Krčma Gabreku 1929

29.09.2015.

Kraljevina

Izletište Polovanec

22.09.2015.

Vinarija Šipun Dobrinčić - Žlahtina

Konoba Gospoja - Toljanić

Nagrada Graševini Belje

15.09.2015.

Vinarija Miklaužić

O.P.G. Kezele

08.09.2015.

Vinarija Sever

Villa Zelenjak - Ventek

01.09.2015.

Iločki podrumi

Restoran Kod špilje

MAM-VIN d.o.o.  |  10 110 Zagreb, Hrvatska  |  Selska Cesta 41  |  tel/fax: +385 (0)1 36 37 944   ;  +385 (0)1 77 93 700